c7defe53aeda9c34d7c30323634646f5a7ccdd46

 

 

 

/Volumes/CENT15/02_concours en cours/04_Concours ouvert/14_C1_Ma

080978a6f2354e9c7eda749590cba86362cc7f1e

 

 

After thoroughly studying Marfa’s current urban layout, we decided to put forth a housing complex in which every unit is located on the ground floor.

We decided to create two modules around which are organized the different housing units. The central element is a cube measuring 21.3 ft by 21.3 ft, defining each unit. The other module is a parallelepiped gravitating around the cube. By combining the parallelepipeds, the habitable space is expanded.

The units’ positioning on the lot is not random. It allows us to reach identical parameters for every unit. As such, each entrance is directed towards the street in order to facilitate access. Each unit possesses a private patio with a large glass door serving as entrance, a large double-height room within the cube, and double exposure (high/low) within that same cube, allowing a control over natural air flow. Studios all feature a glass door in the corner creating the possibility of opening the room further towards the outside. They also provide for a mezzanine space accessible from the main room. Every housing unit, from the one-bedrooms to the four-bedrooms, features a stairway to reach a private rooftop.

No window was created. Because of the slender design of the parallelepiped modules, the walk-through units favor natural air flow.

The units’ own loggias provide either an entry sequence ,or a private outdoor space for certain rooms. These multiple setbacks create shaded spaces sheltering from sun and heat.

The public space was imagined so that each housing unit benefits from maximum privacy. There is no circulation in front of the bedrooms and surrounding greeneries act as a natural filter for the units’ openings.

Shuttered concrete was picked as the main material for the modules’ construction. The interiors are simple, featuring hardwood floors in the bedrooms and tile in the bathrooms. The living rooms, kitchens and patio floors are in waxed concrete and create a strong continuity between the outdoor and the interior. The carpentry is in aluminum. The clear wooden volumes by each entrance provide outside storage space. Parking spaces located within the building’s periphery are protected by clear wooden pergolas.

 

 

80def373802e315e3db0b5f2aae764c47ccfb6ca48e76129a3bfa1d2cea856eb1adb7ab72ad2ca76

 

 

 

0c5554335d1a202a1b7800d9bc78bab7cf9efba4bb8b2ddf838810c89dbddcc837b7edc419dae912

f0b26e911b8ec175aaf9dd59e50844d72c6a1660

da712897f6f695dd0190c9019b784293351fc5cc

e47959be3cdfc014d3c3466e5e9dbea3b24f7025

Nous proposons un concept de point de vente de produits authentiquement français. Une double structure a été notre réponse :

– Une enveloppe externe faite de bois et la simplicité d’un matériau brut pour signifier une orientation naturelle et simple en cohérence parfaite avec les produits.

– Une enveloppe interne consistant en un simple cube de métal poli réfléchissant ayant pour objectif de refléter la ville et ses trésors pour s’y intégrer sans les singer.

0fc0f9014f5b640ccf03ff9da980ebfb16accc41

c841e93a7af88001c0f2a038f34d7d4ba1092566

e4ef637a2406cc6f95666403631ca568120c6a23